Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami


Nie miałam w planach dodawania na tym blogu przepisów kulinarnych, ale jednak dzieje się! Dzisiaj chcę podzielić się z Wami przepyszną i niezwykle prostą w przygotowaniu wegetariańską pastą ze szpinakiem, którą zrobiłam parę dni temu. Wyszła pyszna, a przygotowanie zajęło zaledwie 15 minut.


Składniki:
makaron penne (lub inny wedle uznania)
liście szpinaku
rukola
suszone pomidory (ja używam tych suszonych na słońcu, bez octu i oliwy)
papryka czerwona
czosnek granulowany
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy do miękkości. W tym czasie wszystkie warzywa myjemy. Następnie siekamy liście szpinaku oraz rukolę, a paprykę kroimy w większą kostkę. Suszone pomidory tniemy w cienkie paseczki. Teraz wystarczy wszystkie składniki ze sobą wymieszać, dodać czosnek granulowany (z nim się w kuchni nie rozstaję), sól, pieprz i przyprawy, które lubisz najbardziej. Smacznego! :)


Udostępnij ten post